Leerlingen JFC bouwen school in Afrika

 

 

Van 4 tot 20 oktober zullen 31 leerlingen van het Johannes Fontanus College uit Barneveld bouwen aan een schoolgebouw in Zuid-Afrika. De kinderen uit Mazista krijgen nu les in een huisje van golfplaten. De temperatuur loopt daarin hoog op. Daarom honoreerde stichting SHIB de aanvraag van de gemeenschap om een nieuw schoolgebouw te realiseren.

 

Wil jij mee naar Zuid-Afrika in 2017? Met deze vraag begon voor 31 leerlingen van het JFC anderhalf jaar geleden een avontuur en een opdracht. Nadat ze door de sollicitatieprocedure waren gekomen, moest er geld bij elkaar worden gebracht. Het bedrag van € 1850,- per leerling is enorm. Maar het is gelukt. Het totale bedrag van ruim € 61.000,- is bij elkaar. 

 

De zomergroep vanuit SHIB is begonnen met het schoolgebouwproject en heeft de buitenmuren gemetseld. De leerlingen van het JFC gaan beginnen aan de binnenmuren. De leerlingen hebben een metselcursus gehad en kunnen aan de slag gaan.   

 

Verder zullen de leerlingen bezig gaan met reparaties van shacks (golfplaten huisjes) en met kinderwerk in de sloppenwijken. Deze kinderen gaan vaak niet naar school en de leerlingen zullen hen een leuke dag bezorgen. Ook gaat de groep voedselpakketten uitdelen aan de allerarmsten.

 

Natuurlijk ontbreekt het culturele gedeelte niet: voorlichting over aids, een ziekenhuisbezoek, een schoolbezoek, het ontmoeten van leeftijdgenoten, kennismaken met een witte kerk en een zwarte kerk. 

 

Benieuwd naar de verhalen? Dagelijks zal er een blog te lezen zijn op www.shib.nl

 

Stichting SHIB

De Stichting Hulpverlening Internationaal Barneveld is een christelijke hulporganisatie die in de townships Reagile en Borolelo in Zuid-Afrika de aidsbestrijding ondersteunt. Jaarlijks worden er meerdere projectreizen naar Zuid-Afrika georganiseerd. Door met deze groepen te gaan werken en dienen onder de zwarte bevolking willen we een brug slaan tussen blank en zwart. De deelnemers zijn allemaal vrijwilligers die via sponsors en klussen geld bij elkaar verzamelen om een project ter plaatse te kunnen uitvoeren.

(Bron: www.shib.nl)