Leerlingen 2e klas ervaren zending

Ervaren hoe het is om gevangen te zitten vanwege je geloof. Op 16 en 17 april konden leerlingen uit de 2e klas dat meemaken en ontsnappen uit een escaperoom. Ook via andere activiteiten en workshops tijdens deze zendingsdagen leerden leerlingen over zending en ontmoetten zendingsorganisaties. Elf organisaties werkzaam over de hele wereld waren aanwezig.

Naast kennis over zending beleven leerlingen iets van een andere cultuur. Zo waren ze met een Bijbelvertaler 'op reis' in Papoea-Nieuw-Guinea. Een andere groep maakte soep en deelde deze uit in de buurt van het station. Op die manier ervoeren leerlingen hoe Stichting Adullam werkt voor straatjongeren in Bolivia.

Tijdens de grote pauzes konden alle leerlingen genieten van hapjes uit de hele wereld. De leerlingen van de 1e en 3e klassen hebben deze Wereldkeuken verzorgd. Er werden vele bijzondere en smakelijke gerechten verkocht. De opbrengst is een gift aan de aanwezige zendingsorganisaties.

De dagen werden geopend door Wiebe van Dingen, docent JFC. Tijdens de opening bekeken de leerlingen een film over Guido Verhoef, ballonkunstenaar. De parallel van het blazen van lucht in ballonnen en het scheppen van God door, adem in de mens te blazen, heeft een relatie met elkaar. Tijdens de schepping waren wij er niet bij, maar nu - door de spectaculaire ballonnenshow - zien we iets veelkleurigs met eigen ogen ontstaan. Wanneer zendelingen de woorden van God brengen, vindt er ook een scheppingsdaad plaats.